torsdag 13 augusti 2009

Legoland



Jag har just skapat en fotobok på nätet. Ska bli mycket spännande att se hur den ser ut i verkligheten när den dyker upp i min brevlåda. Den såg iallafall snygg ut på dataskärmen! Och det är säkrast att den bli snygg i verkligheten oxå med tanke på priset!
Denna fantastiska bok handlar om vår resa till Legoland dit vi åkte i juni.
Kan verkligen rekommendera detta ställe för alla som har barn i lagom ålder. Jag tycker att våra , 4 och 6 år var i perfekt ålder. Fick åka i stort sett allt och lät sig imponeras av barnteatrar och utklädda pirater.
Att åka innan högsäsong var oxå en höjdare. Vi stod inte i kö alls och behövde inte trängas. UNDERBART!
Att man sedan även som vuxen blir överväldigad av dessa legokreationer är en bonus!



Måste också säga att detta ställe är bra fixat, med toaletter, bord, bänkar och andra bekvämligheter.
Att det sedan blir dyrt att handla är väl något man får skylla på den dåliga svenska kronan. En glass kostar typ 50 sek och är man då fem i familjen......ja ni förstår själva. Vi hade matsäck med oss båda dagarna och det funkade jättebra. Eftersom det inte var så mycket folk kunde vi sitta nästan var som helst och käka. Under högsäsong finns det en pick-nick area i ena änden av området, givetvis den bortre.




Så var det det där med tiden. Det går absolut åt två dagar för att hinna med allt, särsklit om det är mycket folk. Men vi som var där under lågsäsong tycker ändå att det krävdes två dagar. Då hann vi göra allt det vi vill både två och tre gånger. Dessutom fanns tid för mamma och pappa att ta en titt på alla legobyggnader, städer, hamnar, verkliga och påhittade. Fantastiskt!



Vi valde att köpa en paketresa med boende, färjor och inträde. Det var gött och bekvämt! Och att rekommendera är ett besök på Jensens Böfhus. Detta finns förvisso även i Sverige men är ju så klart mer spännande i Danmark om man är 6 år. Vi stannade i Århus och där hade de ett lekrum där barnen kunde vara i väntan på maten och på långsamätande föräldrar. Bonusen är ju dessutom att det finns en glassbuffé där barnen själva får ta mjukglass och alla såser, strössel och annat som man kan tänka sig att ha på glass!

Inga kommentarer: