tisdag 1 september 2009

Så kom den då, diskussionen om nattvard, handslag och SVININFLUENSAN

Ja idag kom den på allvar. Diskussionen om nattvard, handslag och svininfluensa......särskilt på äldreboendena.
Hur ska vi göra? Ska vi som träffar så många människor komma in och sprida de bakterier som vi möjligen bär på inne på hemmet där det finns redan försvagade människor? Ska vi om vi kommer dit ta de gamla i hand? OCH ska vi alls fira mässa på dessa boenden under den värsta influensatiden?
Det är mycket att tänka på och fundera över....
NU är det väl så att det inte är de äldsta som är känsligast för denna influensa, men samtidigt vet vi att det finns många av de äldre som har nedsatt lungfunktion.....
HUR uppfattas jag som präst om jag väljer att inte ta i hand?
Vi tog det säkra för det osäkra och kontaktade de boenden vi brukar besöka och lät deras medicinskt ansvariga sjuksköterska och hygiensjuksköterska ta beslutet om huruvida det är lämpligt med nattavrd eller inte på äldreboenden just nu. De satt just när vi ringde i möte om svininfluensan och ska återkomma i morgon med svar om hur de vill ha det. Den som lever får se.

2 kommentarer:

Lunkentuss sa...

Men är det inte så att gamlingar är det som står emot flunsan bäst? Borde ni inte diskutera mer hur det påverkar bebisar, gravida och de som är sjuka? Gamlingarna tycks ju resistenta av någon anledning....

Blivande prostinnan sa...

jodå gamlingar resistenta, men inte gamlingar med nedsatt lungfunktion....
Hur som helst så är det inga restriktioner som gäller och jag delade med glädje ut nattvarden till ca 25 seniorer under eftermiddagen! Underbart att få göra detta OCH att ta i hand!