söndag 31 oktober 2010

Halloween behöver inte vara så krångligt

31 okt firas halloween för dem som så önskar. Jag är mycket noga med att påpeka att denna helg inte ska blandas ihop med Allhelgonahelgen. Vi har de sista åren haft en spökfest, maskerad för alla....vuxna och barn. uppskattat och så himla roligt!

Vi brukar pyssla en del för att få rätt stämning. Ute är det pumpa och så lyktor i träden. Lyktorna i träden gör vi av barnmatsburkar som vi klistrar ett spöke på och sedan sveper om med silkespapper i orange eller svart. Ett värmeljus i och wholaaa. En lykta till trädet!



Sedan pyntas det en del inne också. Vi har genom åren samlat på oss en del....och det används filtigt, paljetter, lyktor, spindelnät, torkade blommor, pumpor, stenar och en massa mer...
Det behövs inte så mycket mer än lite grejor och fantasi för att det ska bli helt ok för både barn och vuxna.....










Sen så är det detta med dukningen. Barnen och jag har ägnat oss åt att göra servettringar. Enkelt och fint. Snöre ett spindelnät eller spöke klippt i papper och en lapp med namn.



Även vinflaskorna får speciell dekor kvällen till ära.

Och så är det mat då.... Vad sägs om häxbål, fladdermusbajs, avhuggna fingrar, grodlår och maskar, drakögon......?
FLADDEMUSBAJS

AVHUGGNA FINGRAR

GRODLÅR


Utklädningarna varierar en del men teman går liksom igen...... Av respekt för alla inblandade så lägger jag aldrig ut bilder på människor i denna blogg, men ni kan ju själva tänka er.....

Så det jag vill säga med detta inlägg är att alla kan fixa ett halloweenparty ganska lätt. Så klart kan man göra det mycket mer komplicerat, men det är inte nödvändigt. det räcker med små medel och goda vänner som gör festen kul!

Inga kommentarer: