torsdag 9 september 2010

Marknad

Idag var så dagen D!
Idag har det varit marknad, som barnen har längtat.
Det intressanta med denna marknad är att den, liksom många andra marknader, påverkar en hel bygd, för att inte säga kommun.
Vi bor i grannkommunen till denna ort och här är det ingen ide att ha skolorna öppna denna dag, det kommer ändå inga barn, nåja, vi kan säga att det var en relativt hög frånvaro denna dag. På något sätt såg föräldrarna det som legitimt att låta sina små telningar stanna hemma från skolan denna dag. Inte så vanligt med föräldrasanktionerat skolk i småskolan! Så kommunen såg ingen annan utväg än att helt enkelt lägga in en studiedag denna viktiga dag så att man kunde åka på marknad! Ganska befängt , men helt sant!
Nåja, även mina barn älskar alltså denna händelse och det är de inte ensamma om. Enligt tidningen kom idag ca 50 000 besökare till denna lilla håla i skogen för att spendera sina surt förvärvade slantar. Och spendera kan man på allt och ingenting. Till att börja med kostar det sina modiga 40 kr bara att få parkera på en åker! Det är på vippen till för mycket tycker jag, men man får väl se det som att en idrottsförening tack vare detta kan driva sin verksamhet ytterligare ett år. Själv kom Blivande prostinna hem med gardintyg som mamma snällt ska omvandla till gardiner och en låda kokosbollar! barnen införskaffade sig tre filmer för en hundring, godisremmar, foppapins samt roliga åkupplevelser på tivolit och en massa nitlotter! Kan en dag bli bättre? de sover i alla fall gott i sina sängar nu och deras mamma borde gjort det samma för länge sedan!

Inga kommentarer: