fredag 29 augusti 2008

sten från hjärtat

En stor sten eller snarare en klippa har lossat från mitt hjärta och mina axlar!
Att ha dubbelt boende är en stor kostnad, det vet väl alla som försökt.....hur man ska fixa det är osäkert. JAg sökte medel från en fond och idag ringde de och sa att jag faktiskt fått lite, eller i mitt mått mätt mycket pengar!
Jag är såååååå glad och lättad.
Annars börjar det där sista året vara väldigt nära nu. Nästa vecka börjar äventyret, ska bli kul och spänande, men är också lite rädd för att det kommer att bli otroligt jobbigt att pendla. HAr ju gjort det förr och vet vad det innebär!

Men nu struntar jag i det och njuter av att inte ha stora ekonomiska problem och av att helgen är här!

det svåra

varför måste barn dö?
ibland innan de knappt är födda? Det är verkligen obegripligt. Någon menade att det måste vara det ultimata beviset för att Gud inte finns. Men det känns inte riktigt rätt, samtidigt som jag förstår deras frustration och logik. JAg träffade ett par som förlorat sin lilla bebis och de fokuserade på den enorma kärlek som de ändå känt och känner för denna lilla varelse. Då någonstans kommer Gud in för mig, GUd som kärleken,........även om det bara finns en kort stund att ge denna kärlek till sitt barn så uppfyller den just den lilla stunden så helt och fullt. OCh sorgen är ju bara andra sidan av just denna enorma kärlek. För det är ju först när vi har älskat som vi kan känna sorg........
Åh detta är så svårt att förstå och få tag om......och en vacker dag ska jag stå där med ett par som fölorat sitt barn och jag ska vara stödet...............Gud jag behöver din hjälp!

torsdag 28 augusti 2008

höst

inser att det börjar bli höst.
Igår tände vi ljus och det var såååå mysigt trots det upp och ner vända huset
Verkar inte som att det blir ordning här.....Imorgon ska en billyhylla införskaffas som kan hjälpa upp kaoset!

onsdag 27 augusti 2008

plockande

Att livet är ett pussel står helt klart, men måste det vara så svårt pussel?
Just nu pusslar jag livet för att räcka till men också för att få huset att fungera? Hur ska alla saker få plats? Hm var kanske inte så klipskt att ge ena sonen eget rum........det är just nu saker över allt!

måndag 25 augusti 2008

regnbågsbarn?

så är då semestern slut.....den här veckan är det en hel del att fixa innan det sista året före prästvignignen ska starta. Känns ganska mysko och lite skrämmande för att vara helt ärlig. MEN mest av allt känns det så himla roligt ser fram emot det kommande året med alltva det innebär minus hemlängtan så klart.

i helgen fick jag en lektion i fördomar. Jag och kvinnliga vännen stod i kö på snabbmatsrestaurangen. Hon kramade mig bakifrån och jag lutade mig lite nnmot henne och sa skrattande att det är så bra att hon är längre än mig så att jag har någon att luta mig mot. Kön sniglade sig fram och när det väl var vår tur valde vi att betala ihop eftersom det skulle gå fortare. Dte intressanta 'r då hur människorna runt omkring börjar göra små tecken och miner.......de hade nämloggen raskt bestämt sig för att honoch jag var ett par...vad kan man göra annat än spela med och gulla lite extra.......Detta innebar samtidigt att min man och en kille till som var med genast förvandlades till våra barns pappor........plötligt blev mina barn regnbågsbarn och medbesökarna fick något att berätta om för karaterna! Och allt detta pga en kram!

Idag ska jag följa m,ed kamraten till stan av rent sociala skäl, alltså som sällskapsdam! Som vissa av er vet så är jag ju ingen större hjälp som shoppingstöd........

Osså lite skryt! Jag har denna morgon lyckats springa typ 6 km i skogen! Känns bra. Nu dusch!

tisdag 19 augusti 2008

semester?

Semester är väl ljuvligt......
Idag har mannen och jag kört jord kraattat ut den sått gräs, friserat till granen som hänger över på vår tomt men har sin stam på grannens, grävt rötter, grävt sand och kört den till ytan under granen och ........som sagt semester är ljuvligt!
just det...vi har klippt gräset också och flyttat ut en son till eget sovrum.....puh!
men så skönt det kommer vara när allt är klart och fint!

Nu är det snart os sammandrag och en exsistens......intressant program. Har inte sett så mycket på Tv på länge som jag gjort de sista veckorna . Jag ÄLSKAR OS! det är sport på tv dygnet runt!!!!! Tur at det bara är tre veckor vartannat år annars skulle det inte bli mycket gjort.

måndag 18 augusti 2008

Kristi kropp oich blod för mig utgivna

jag längtar efter nattvarden.......
Visste inte att den var SÅ viktig i mitt liv. Jag känner mig verkligen tom är en och en halvmånad sedan jag kunde ta emot den eftersom jag själv jobbar varej söndag och ju bara har gtj...
Dessutom har jag hela sommaren träffat församlingsbor som tycker att det är så bra när jag kommer eftersom dte går slentrian i mässan menar de om man tar emot för ofta. Jag håller INTE med!
Hela min kropp längtar efter kristi kropp och blod som offrats för mig. JAg vet att Gud förlåter mig när jag ber om det men jag längtar ändå efter det stora beviset för det som finns just i brödet och vinet!
Känns som att jag inte riktigt är hel just nu!

Samtigt måste detta tas som ett tecken på att tron verkligen bor i mig och det känns skönt!

lördag 16 augusti 2008

lite av varje

trädgården blir så fiiiiiiin!
längs den numer inklädda altanen ligger stenar och matjord med gräsfrön som bara väntar på att gro. Det är så skönt med sådana jobb när man ser att det verkligen händer något!

Har kollat igenom tidningarna från veckan och såg nu dödsannonsen på den pojke som avled efter en bilolycka i pastoratet jag arbetat i under sommaren. Det gör så ont att se att en ung människas liv förspills genom att köra alldeles för fort, så onödigt. Jag tänker mycket på kamraten som faktiskt förlorat sitt barnbarn genom denna olycka samtidigt som han väntar på beskedom hur illa hans egen sjukdom är.......

Till det positiva i livet kan läggas att det verkar som att min egen församling nu äntligen förstått att det är viktigt med församlignens delaktighet i mässan om det verkligen ska bli något! Så nu, när jaginte kommer att vara lika aktiv längre händer det saker! Kul men lite surt att inte få vara med och skörda frukten av det jag tjatat om så länge!

Nu är det frukostdags, mannen och barnen kommer alldeles snart hem från staden med mer virke och stenar och då är det verkligen frukostdags, iallafall för det extremt sockerkänsliga barnet!!!!!!!

onsdag 13 augusti 2008

södern är bra

Ja så var man då södern, bara för att göra det hel liiiite bättre tog vi tåg ännu längre söderut idag...bara för at känna av atmosfären!¨

Gårdagskvöllen tillbringades i glada vänners lagmycket trevligt att lära äna människor man tror att ma tycker om bättre oc faktiskt inse at man tyckerom dem! God mat och gott vin ärinte det sämsta, med en kryddnign av gott samal och skrat är de fulländat!

Har oxåinsett min ytterst skalakondition idag! UIIIII jagmåste räna mer...eller ka det jobbiga passet möjligen härleds till vinet och annan dryck som slank ner i går hmmmmmm bäst att inte chansa och börja röra på fläsket igen!!!!

men u åter till lugnet,maken och ett glas vin!

måndag 11 augusti 2008

verklig semestervardag

tiden går och jag hinner tydligen inte skriva som jag vill.....
idag har semestern börjat ...på bästa sätt med ett besök på vårdcentralen.....urinvägsinfeltion som välkomstpresent till semestern......orättvist, tur att det finns medicin!
har under helgen klarat av både 25 årsfest och jobb både lör och sön.......träffade dessutom farbrodern med det fantastiska uttalandet i inlägget här nedan.
Fick dessutom en ny insikt i lördags kväll, en tant sa mycket bestämt:

Om man ska träffas ska man göra det för att äta......för det tycker alla om!

ja då är det väl bara att lyda......törs inte annat!

Idag har jag dessutom kört jord och sått gräs om inte desöta småfåglarna tänker äta upp dem så har vi snart en fiiiiiin gräsmatta på baksidan!

I övrigt har vännen hjälpt mig att röja ur garderoben! Numer är innehållet decimerat med 75 % och myrornas lager är mer än välfyllt! Ganska skönt alltså. Tur att det finns dem som kan hjälpa en när man själv inte förmår att städa ur, för varför ska man spara sånt som inte använts?

Nu laddas det för en semestertur med maken. Välbehövligt att ta sig iväg utan barnen! två hotellnätter.......inklusive hotellfrukost inte helt fel!
Hoppas bara att SJ tänker ha funbgerande tåg, har ju varit lite si och så med den saken under våren!

torsdag 7 augusti 2008

begärliga prostinnan

idag kom kyrkoherden och berättade att hon fått ett omdöme om mig från en äldre församlingsbo...
flinande berättade hon att han när hon sagt mitt namn tillhonom tänkt lite och sedan sagt.....ja just det hon var här på en musikkväll hon är en sån där begärlig flicka!!!
Kan man annat än skratta?
Jag rannsakade genast mina klädval och kom fram till att jag varit ptopertklädd de gånger jag besökt hans kyrka ....Amen
Men jag är troligen inte lika allvarlig som de präster som han ser som "riktiga" präster från lverheten kyrkan....
Hur som helst gav han oss iallafall ett gott skratt idag!

onsdag 6 augusti 2008

livet och tron


Lever gör vi från det vi föds tills den dag vårt hjärta slutar slå och tror det gör vi också mer eller mindre och på olika saker genom hela livet.

Att tro på Jesus är för mig att leva ännu lite mer än att ”bara leva”, tron på Honom bär och stödjer genom livets skeden.

Tron finns där utan att den behöver synas i stora kors runt halsen eller i en prästkappa över axeln, tron kan likaväl finnas i det tysta och kan där vara än större än i det synliga detta gäller för oss alla vem vi än är…..

tisdag 5 augusti 2008

att vara ordets görare inte bara hörare

jag har fått något av min mor som hon troligen inte inser värdet av för mig.....jag gjorde det inte heller själv vid första anblicken.
Det var tre stycken "dagens lösen" som hon hittat i gömmorna efter sin morfar. De innehåller bibelord från den gamla bibelöversättningen och är en guldgruva när man befinner sig tillsammans med äldre församlingsbor.
I morgon ska jag till äldreboendet och i veckans texter nämns att vi bör vara ordets görare inte bara dess hörare, vad kan då bättre exemplifiera detta än att varje dag leva med och efter ett bibelord som dagens lösen! Och att dessutom kunna läsa det med den översättning som de äldre är vana vid känns som en jackpott! Hoppas att det upplevs så också.

Annars är detta inte lätt alls. Bibelorden och dess uppmaningar är så vackra, men när det väl gäller så är det inte så lätt att vara dess görare, det enda jag kan trösta mig med är att jag faktiskt bara är en människa, en människa som försöker göra mitt bästa , men inte räcker hela vägen fram.

måndag 4 augusti 2008

ord

tiden går och saker sker.........
i helgen har jag jobbat och tydligen lyckats säga saker som fått männniskor att reagera......lite skrämmande att det jag säger ger sådan effekt, men samtiigt kul att kunna göra skillnad med några få ord.......
Idag ska vi till de äldre släktingarna vid kusten. Trevligt, men ganska påfrestande att bara vara och lyckas hålla barnen på gott humör en hel dag utan att det egentligen finns något för dem att göra.
Idag får kollegan sitt besked om vad det är som gör ont i ljumsken. Att det är cancer står klart, men idag klargörs hur allvarligt dte är. Bönerna går uppåt..............