torsdag 26 mars 2009

Doubt - tvivel



Ikväll har jag och tre vänner varit och sett en riktigt bra film, det rä faktiskt sant jag har varit på bio! Vi såg Doubt, tvivel , med Meryl streep och John Patrick Stanley i huvudrollerna.
Temat för filmen är relativt aktuellt, med tanke på allt som hänt i katolska kyrkan de sista åren. Den handlar nämligen om en nunna som fattar misstankar mot prästen som finns på den katolska skola där hon är rektor.
Det mest spänande är hur vi alla fyra tolkat filmen på olika sätt. Var det prästen som var the bad guy eller var det kanske nunnan? Vi insåg att svaret inte fanns i filmen och att tittaren kan lägga in det han eller hon själv tror som svar på frågan.

vi var iallafall alla fyra överens om att filmen inte var det vi hade förväntat oss. Vi mötte bilden av en, till synes, mycket sympatisk präst med stora ambitioner för sin församling. Dessa tankar var nytänkande, möjligen för nytänkande om man betänker att det hela utspelade sig på sextiotalet, troligen under andra Vatikankonciliets pågående.

Nåja, hur som helst, får du chansen att se denna film så gör det! Den är väl värd 104 minuter av ditt liv!

Ja just det; vi upptäckte ytterligare en sak idag. Det är inte så lätt att ta en fika utanför krogmiljö i Lund efter klockan 19 på kvällen, öl och vin flödar det dock av.....men Coffehouse vid stationen räddade oss från förfallet denna kväll....Men om sanningen ska fram så fick Fellinis ett kort besök innan bion, man kan ju inte frångå invanda mönster, vad skulle hända då frågar vi oss liksom nunnan i filmen!

Inga kommentarer: