onsdag 29 oktober 2008

sj, tomtar, och halloween

aha
jag har tränat igen!!!!! Har verkligen glömt hur roligt det är och hur glad man blir!
Mindre glad kan man dock bli av SJ.....vill komma hem lite tidigare imorgon, men icke! De tänker inte sälja de sista biljetterna till billigt pris....istället kostar de över 1000 riksdaler vilket jag bara vägrar betala! Så det blir väl att vänta in det senare tåget iallafall! suck
På fredag kommer vännen med sina två grabbar å hälsar på. Vi ses allt för sällan numer så det ska bli så kul! På kvällen blir det halloweenkalas, tycker att det är lite mysigt , men att det är viktigt att det inte blandas ihop med allhelgona helgen. Så här blir det kalas på fredag, på riktiga halloweendagen och kyrkan på lördag!
Nästa vecka har vi en skön vecka hemma med hemuppgift visserligen, men ändå, HEMMA!
Ska försöka hinna med en massa saker ikväll så att de kan strykas från listan och lugnet kan lägra sig.

Och så en bekännelse:
Jag kunde inte hålla mig längre och idag har jag köpt mina första tomtesaker för året trots att det inte ens är november! Men men nu är det gjort så då kan jag ju lika gärna fortsätta eller hur?
Och det är ju trots allt bara 1 månad kvar till advent!

måndag 27 oktober 2008

vardagsglädje

Jag har varit och tränat och kört ett riktigt rangdang steppass! det är så sällan numer att jag hinner glömma hur kul det är!
Borde verkligen göra detta oftare! Frågan är bara om jag kommer att känna så imorgon oxå när rumpan känns som att den fått mer än en rejäl spark...... Återstår att se.
Har dessutom börjat ta tag i mitt liv och redigerat min uppsats så att den kan tryckas. Nästa vecka är det portfolion som står på kö för att tas tag i.........detta är ju knappast vardagsglädje, men det kommer vara det när det är färdigt och jag har examensbeviset i handen!
Nu ska jag gå och njuta av att jag faktiskt orkar ett helt steppass och kan hänga med ialla snurrar fast det var länge sedan och fast jag är typ gammal jämfört med många andra små sötnosar på det där gymmet!
Tanten kan ännu!

söndag 26 oktober 2008

brev.....riktiga brev

nu börjar det "vanliga" livet igen med veckopendling. Ska på nåt sätt bli skönt!
I veckan som gick dök inbjudan till vännens prästvigning upp! Det är fantastiskt att hon är klar! Lika fantastiskt är att vi är bjudna på en resa till varmt ställe! Sorgligt är att dessa två happenings sammanfaller så att jag tvingas tacka nej till prästvigningsfesten och inte kan vara med på mässan!!! Men så är livet.....kan ju inte gärna klona mig!
Ett annat brev kom från skräddaren och innehöll offert på kaftanen! HJÄLP! det är mycket slantar i luften kring dessa plagg......Undrar vem man ska slå ihjäl för att fixa fram dessa.......?

Så nu är det bara att packa väskorna och nanna kudden så jag orkar upp i morgon

Beredelseord med Maria bredvid.....

Så inspirerad jag blev av något jag gjorde i stress och nästan mekaniskt!
Guds ande flödar!
Plötsligt mitt i skrivandet kändes allt så lätt och inspirerande. Maria var den stora inspirationskällan plötsligt.
Tänk om det alltid kunde kännas så enkelt när det innan kändes så svårt.
Maria är verkligen en förebild i mitt liv.
Den lydnad hon visade inför gud är så stor så mäktig. Hela hennes liv kastades omkull och hon accepterade detta och litade på att Gud skulle reda ut det hela. Att vara gravid utan att vara gift var ju vid denna tid ett livshotande tillstånd utan att överdriva. Men hon säger lugnt: låt det ske med mig såsom du har sagt!
Har svårt att tro att jag skulle fixa det lugnet ens med ängeln Gabriel bredvid mig med budskapet om att jag har funnit nåd hos Gud. Och likväl är det denna nåd som jag förlitar mig på dagligen i mina böner och i mitt sökande efter förlåtelse......

lördag 25 oktober 2008

idag är det empiriskt bevisat!
Barn har selektiv hörsel!

onsdag 22 oktober 2008

öppenhet på gott och ont

idag kom det så.......
brevet från polisen som jag misstänkt skulle komma......
förundersökningen är nedlagd i brist på bevis....
Man kan bli snodd utan att det händer någonting.
Det är ett otroligt öppet samhälle vi har, på gott och ont.

pendling i samverkan......?

tiden går och jag inser hur mycket tid det kan ta att pendla. och jag vet att jag inte klarar en pendling på dryga två timmar per dag! så trött jag är. Ganska gnällig är jag och troligen rätt vek också, men detta erkänns utan omsvep: JAG VILL INTE PENDLA SÅ LÅNGT!
så där ja nu tror jag att jag fått ur dagens surhet över det!!!!

Övrigt nytt är att mitt liv gått in i fas av att i vissa lägen av livet befinna mig i sista terminen innan prästvigning1 Jag har nämligen börjat beställa tågbiljetter för vårens resor!

Nu åter till den fantastiska rapport som nu skall produceras angående pågående praktik.....
Vad är egentligen samverkan? Är det inte så att det ibland glöms bort i kyrkans virr varr av aktiviteter där alla måste jobba på för att få allt att gå ihop? Svårt är det iallafall och mycket krävs för att få ut det optimala resultatet av ett arbetslag......en del gör det bra en del gör det sämre . Vissa saker är lättare att samverka om än andra........Och varför får musikerna lära sig att de är artister som inte behöver ägna sig så mycket åt det övriga i församlingen.........Tragiskt är det att det är ett budskap som förs fram på vissa musikerutbildningar! Särsklit för oss andra som gärna vill ha med musikerna som en del av arbetslaget och ser dem som en stor resurs i det gemensamma arbetet!

fredag 17 oktober 2008

Musik är läkande

jag har spelat piano!!!
Tänk vad läkande musik kan vara, det var så skönt att bara få sjunka in i musiken och vara! Synd bara att det inte låter så bra som jag skulle önska! Men det är ju ganska naturligt när jag knappt rört pianot på fem år eller så.
Hur som helst inser jag att jag iallafall har en möjlighet att komma tillbaka en bit på väg, jag vet fortfarande hur man läser noter!
Alltid i perioder när jag har haft mycket omkring mig eller mått mindre bra är det musiken som räddar, stödjer och läker. Mönstret är tydligt och klart!
Toner som svävar in i mitt hjärta, mitt inre, mitt medvetande och gör gott, det måste vara Gud i en av hans skepnader!

torsdag 16 oktober 2008

glädje och surhet

ja då var det kväll igen
är trött och grinig....
MEN sonen kom hem helt överlycklig efter att ha provat på friidrott!
Man kan väl säga att han är biten liksom.......
Skönt att ha sina barn som gaskar upp en när man själv är en surkärring!

onsdag 15 oktober 2008

surt möjligen

hm det händer visst inte mycket här....all energi går åt till pendlande till praktiken. Det är mindre tröttsamt att veckopendal än detta eviga farande två timmar per dag.
Vill bara sova och vara fred.....just en snygg inställning till sin praktik! Men på något sätt är man lite livegen och det är bara att rätta in sig i ledet!
Nu ska mannen och jag iallafall ta en promenad för att stärka upp sinnet lite.
Sen mat och ett glas vin så får vi se om det känns bättre eller om vinet får effekt som sömnmedel!

söndag 12 oktober 2008

jag är snodd!

så sårbart är samhället och människan.....
någon har snott min identitet och använder den för diverse köp på nätet och via telefon....
Det är SÅ lätt. Efter att ha undersökt saken de senaste dagarna inser jag hur lätt det är att göra någons liv till ett helvete.
Otroligt kränkande och blottande är det kan jag lova.
Jag får se till att föregå hela tiden, vet inte hur många samtal jag ringt de senaste dagarna......många blir det jag lovar....för att inte tala om alla mail!
Tur att de flesta företag är tillmötesgående i sådana här situationer. Och hittills också polisen!

onsdag 8 oktober 2008

Hur dödens närhet leder till tacksamhet?

livet är så outgrundligt och oförståeligt ibland. Idag på vägen till mässan insåg jag plötsligt det jag vetat i ett par veckor nu ytterligare en vän kommer att dö trots att det är alldeles för tidigt och trots att det finns små barn i familjen. Jag kunde inte hindra tårarna att forsa ner för kinderna. Så skönt att höra Sjung lovsång alla länder i den stunden , men så svårt att stämma in. Gud som bär oss genom allt det svåra, han finns där men jag klara inte alltid att luta mig tillbaka mot honom och lita på att jag inte faller.
Detta är den fjärde personen i vår bekantskapskrets som rycks bort från barn och partner alldeles för tidigt och då menar jag inte vid 50 utan 30-40! Så svårt att förstå, så svårt att acceptera, så stor smärta att hantera......Tårarna tröstar inte nu, de lindrar inte smärtan,men det är ändå skönt att kunna gråta på något märkligt sätt.
Det är svårt att mista dem vi älskar, det gör ont. Men all denna sorg och smärta får oss också att inse att vi faktiskt har älskat, att vi har haft en människa nära, att vi har haft relation.
Gud mitt i min frustration över att mista ännu en så tränger tacksamheten över att få lärt känna denna människa som betytt så mycket för mig fram. Jag är så glad över allt jag fått .
Någonstans uppskattar jag också ännu mer det jag själv har i mitt liv. Man barn, vänner och familj och allt detta har jag fått av nåd. Kan jag annat än tacka och lova mitt i min sorg?

tisdag 7 oktober 2008

tvättstuga igen

ok produkten är färdigställd, men resultatet låter jag vara kvalitetsmässigt okommenterat.
Idag har jag provat på tvättsuga i källaren igen. Det var en uppfriskande handling. Jag är såååå bortskämd med min fina stora tvättstuga hemma i huset. som ärbara vår och ingen annan som luddar ner! Nåja det var faktiskt alldeles fin och praktiskt så man ska inte klaga.
Nu är det kudden som gäller så att jag orkar med att leka begravning med våra danska kollegor i morgon.

Utmaning: Nattvardsbön

Här ska produceras, med hjälp av fantasi, inspiration och möjligen den helige andes hjälp ska en nattvardsbön för en temamässa framställas och detta ska ske på 75 min!
Så då är det väl bara att sätta igång då......

måndag 6 oktober 2008

Änglar, de bor under sängen

Apropå Mikaelidagen

Vet ni att dammtussarna under sängen inte är något annat än änglarnas tofflor

tillbaka igen

Då är man tillbaka igen.
Veckorna rusar på och nu är det sista innan samverkanspraktiken tar vid. Skönt att få vara något närmare hemmet även om det nu inte blir så nära somman skulle kunna önska. dryga tio mil är att ta i tycker jag.....knappast att se som pendlingsavstånd iallafall, inte i min del av världen iallafall...i Norrland hade det väl setts som nästgårds!
Helgen har varit intensiv men fantasisk.
I fredags var de älskade vännerna på besök det var Så mysigt. Surt att det är så långt emellan och ännu värre att jag missar prästvigningen i januari när en av dem vigs! Men semester på varm ort är ju inte heller fy skam.
I lördags var det trädgården som fick en duvning och så ett besök hos delar av familjen som vi träffar allt för sällan. D var överlycklig när han fick vara med de STORA killarna och åka på fotbollsmatch. Kvällen blev sen och trevlig och söndagmorgon välsignad av att barnen sov så länge att vi fick skynda oss för att hinna till kyrkan.
Kyrkan var nämligen nödvändig denna söndag eftersom det var bibelutdelning. Vår normala gtjfirande församiling är ca 10 själa, men denna stora dag räknades 128 st in!Synd bara att man inte tänkte på innan att det kunde bli mycket folk....en kalk och en paten var lite lite, nattvarden tog lååååååång tid! MEn visst är det härligt med mycket folk i kyrkan. Kaffet efter var rena socialträffen. Så ska en söndag vara!
Tyvärr slutade den inte med söndagmiddag och alappande utan jag drog för att ta mitt lassa av försörjningsbördan....två gtj hanns med på kvällen. Dessa båda kyrkor ligger inom mitt missiv och de hade fått reda på att missivet är klart och var glada för det. Det är ju kul att de blir glada och inte gråter för att jag ska komma, men de lägger relativt stora förväntningarna på mina axlar genom att jubla åt nyheten,,,,,,,,hm ja ja var je kristen ska ju ta sitt kors och följa honom eller hur det var hehehe!