tisdag 24 februari 2009

tandfen har fått delar av en tand, men jag fick ingen peng

trasiga tänder borde förbjudas......
I lördags hände det förbjudna ....en av mina tänder föll i bitar. Paniken var total. Och nu vet jag man ska INTE äta godis för det var just vad jag gjorde som fick den lilla elaka tanden att gå sönder.
Givetvis är det ju helg när sånt händer så min tandläkare har de ju inte öppet. Bara att vänta till måndag morgon och se till att få en akuttid...Det fick jag och snälla tandläkaren tog hand om mig. Det är faktiskt lite roligare att gå dit nu för de har flashiga röntgenprylar nu mer....Inte som på den gamla goda tiden (vilken ju jag kommer ihåg). De tar digitala bilder som studsar upp på skärmen på direkten!!! Nästan som ultraljud.....Men sen var det inte lika roligt....borren var tvungen att komma fram så klart. Jag hatar att vara så utlämnad......Träffade en trevlig (not) tandläkare när jag var liten som var allt annat än försiktig och det sitter kvar!
Men den här gången är jag stolt över mig själv. Jag grät inte en enda liten tår och och kom nästan ihåg att andas hela tiden....
Nu är tanden hel och fin och jag ber till Gud att den ska hålla resten av livet!!!
Dels för att det är otäckt att gå dit och dels för att det gräver STORA hål i plånboken när man är så gammal så att man måste betala själv (o det är jag).

bröllopsfrossa

Intressant hur ett land delvis hamnar i koma på grund av ett bröllop som kommer ske om ett år......lite drygt!
Även jag som inte bryr mig så mycket så har jag iallafall kollat videon från slottet o presskonferensen...........
Så gulligt o den stackars Daniel har fått slipa till sig o sitt språk.....korrekt ska det vara!
Gulle gulle gull!

fredag 20 februari 2009

i med o motgång......hockeyklackar är speciella....

var på hockey igår......
Laget har förlorat ett par matcher nu o läget är tungt
Men vad händer.
VI var nästan 8000 människor i hallen och det var tyst.
Klacken stod o hängde o motståndarlagets få fans kunde lätt göra sig hörda!
Var är detta att ge stöd i med o motgång?
En tyst klack är så trist särsklit när man vet att de kan så bra

tisdag 17 februari 2009

vigselrätt igen....hoppas jag.....lycka

Hå hå så har äventyret med den uteblivna vigselrätten för oss som vigs till präster nu i juni plötsligt tagit en ny vändning. I dag meddelade civilutskottet i ett pressmeddelande att även de som vigs till präster nu i vår komme ratt få vigselrätt med samma förutsättningar som redan vigda präster. glädjen var stor på pastis, i alla fall hos de allra flesta av oss.
För egen del är jag mycket lättad, men detta lila äventyr har fått mig att inse att jag nog trots allt är för att kyrkan ska behålla sin vigselrätt, trots att det gode Luther egentligen tyckte annorlunda.
Vi har så starka traditioner kring kyrkliga vigslar i Sverige och tydligen är det så att även jag sitter fast i dem och vill bibehålla dem.
Det finns troligen bra alternativ, men just nu känns det helt rätt att kyrkan låter dem som vill ingå sitt juridiska äktenskap göra det i kyrkan. Detta oavsett kön. kärleken är ju skapad av Gud och vem är då vi människor att döma och/eller fördöma.

Som det ser ut nu så kommer kyrkans alla präster att ha samma möjligheter att viga även efter 1 maj, nyvigda som erfarna och det gör mig så lycklig!

måndag 16 februari 2009

Underbar helg

Det har varit en vinterhelg
I fredags åkte vi pulka och var alldeles rödrosiga om kinderna
I lördags strålade solen och vi drog till stora backen vid badet och åkte pulka med vännerna. Sedan blev det korvgrillning hemma på grillplatsen. Så mysigt. Då dök nästa par upp med alla hjärtans kakor så då blev det bubbel med dem. Kvällen avslutades med en god middag och prat hos de pulkaåkande vännerna.
Söndagen inleddes med gudstjänst och sedan skridskor på sjön. Givetvis med tillhörande korvgrillning. Tur att det finns sojakorv säger jag bara.
Så här ska väl en riktig vinterhelg vara., Mycket ute, mycket sol, många goa vänner och familjen på samma ställe.

Men nu är verkligheten åter och södern en verklighet....även här med vinter och snö, men tyvärr ingen sol alls. Men säg den lycka som varar för evigt!
Fick just en utmaning från Fia och då är man ju artig och svarar på den o så klart skickar vidare:
Berätta 5 saker jag är beroende av och skicka sedan utmaningen vidare till andra bloggar.

1 Min familj
2 Gud
3 Goda vänner som finns när man behöver dem och inte försvinner fast jag är dålig på att höra av mig
4 Att få sova lite lagom mycket
5 datorn...mailen och facebook hehehe

JA då får väl utmaningen gå vidare till Lunkentuss och till Theresia

fredag 13 februari 2009

sugen på att be?

Idag ska vi på en förböns gudstjänst för en vän som varit och är mycket sjuk i cancer. Idag är hon betydligt bättre än för ett år sedan, men ändå sjuk.
Det blir en gtj som utgår från Jakobsbrevet 5:13-15 och hon smörjs med olja och får ta emot förböner.
Om någon känner sig hågat att be så be gärna för min vän, vi vet ju att bön blir hörd! Vi är många som ber tillsammans med och för henne ikväll var gärna med oss i tanken.
Jag vet att detta är det enda jag kan göra för henne och ändå är man så maktlös inför denna vidriga sjukdom
Samtidigt som maktlösheten kommer så är jag så oerhört tacksam för att min vän lever, egentligen mot alla odds, men Gud hör bön och det vill jag våga lite på också i det svåra

snö o pulka

Har just kommit in från en uppfriskande tur i pulkabacken. Vinter är inte så dumt ändå!
MEN vad är det som gör att det gör mycket ondare att trilla nu än vad det gjorde när jag var liten.......Det är ju samma backe jag åker i. Kan det ha med tyngd och smidighet att göra.
JA ja det är iallafall underbart att tumla runt i snö och höra sina barn kikna av skratt efter att ha trillat in i en snö driva med sin pulka så hårt att man tror de aldrig kan resa sig upp igen!
Möjligt att vinter inte är så dåligt ändå!

onsdag 11 februari 2009

KÄRLEK

Igår var jag hemma hos en av vännerna från min kurs. Det var sååå mysigt och jag blev så glad över kärleken som lyste mellan henne och hennes man! Det har varit gifta i många år och har tre vuxna barn och strålar av kärlek!!!!Så vill jag också ha det! Och det hoppas jag att jag kommer att ha när den dagen kommer att barnen flyttat hemifrån. Ibland undrar jag vad människor ser när de ser mig och min man tillsammans.
Troligen inte samma sprudalnde kärlek pga av att koncentrationen ofta är förlagd på att se till att barnen inte slår ihjäl varandra eller iallafall håller skapligt sams. Det är såååå lätt att tappa när vardagen bara springer på.....men det är skönt att påminna sig om vad det var som gjorde att vi valde varandra en gång för typ 18 år sedan.

måndag 9 februari 2009

mobilt bredband, min frälsning

JA just det.............
För att rädda min ära som bloggare ( och för att tillgodose mitt beroende av internet) har jag idag införskaffat mobilt bredband!!
Känns underbart att kunna vara tillsammans med resten av mina utspridda vänner iallafall på detta sätt!!!!!!

Vigselrätt eller inte, så tycker biskoparna

Ja så var det detta med vigselrätten i kyrkan.

Jag har varit så otroligt övertygad om min ståndpunkt, men just nu är jag bara förvirrad.Här nedan finns länkar till Biskoparnas två debatt artiklar som kom i slutet av förre veckan. Ett biskopskollegium två ståndpunkter.......spännande.
Jag inser att risken eller chansen att jag alls ska få någon vigselrätt är relativt överhängande/liten.
Det tråkiga är att vi om kyrkan inte tar ställning vilket de inte kan förrän vid kyrkomötet så kommer vi vara ca 60 nya präster som inte har någon vigselrätt när alla andra har det...Trist, trist , trist
Regeringen har bestämt sig och plötsligt fick kyrkan olyckligt två frågor som inte har med varandra att göra att ta ställning till samtidigt.

1 Ska kyrkan behålla sin vigselrätt
2 Kan vi skriva under en könsneutral äktenskapslagstiftning

Det blir ett spännande kyrkomöte i höst!

Här är länkar till de två biskopsgruppernas artiklar från dn debatt

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=881067


http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=881441

söndag 8 februari 2009

lite dött

tyvärr finns det inte internetanslutning i min lägenhet i Lund denna termin, därför blir inläggen relativt sparsamma och oregelbundet förekommande......
dessutom finns det så mycket som lockar och pockar på tid både i södern och på hemmaplan!