onsdag 23 december 2009

Julkrubban och den magiska julstjärnan

Julkrubban har en central plats i vårt hem under advent och jul. Jag tycker det är otroligt viktigt att barnen vet varför vi firar jul..... det är INTE för att tomten kommer!
Krubban har hängt med i många år nu och är lite luggsliten, men det gör inget. Det röda ljuset framför krubban kan tyckas lite malplacerat då anden ju inte kom förrän vid pingst, men det påminner oss om att anden är ständigt och alltid närvarnade i våra liv och i vårt hem.


Äldstasonen var dock i år bekymmrad över vår krubba, det finns ju ingen stjärna, det viktigaste av allt! Så till nästa år är det på skaffa listan! Hans intresse för stjärnan fick sin förklaring ett par dagar senare då det visade sig att de i skolan läst den bok som vi läser högt här hemma nu. Nämligen "Den magiska Julstjärnan" av Kristina Reftel. Denna bok rekommenderas skarpt. En kul och spännande sätt att förklara julen mysterium. Kanske inte för de minsta, men sen så..... Vill du ha ett smakprov så finns det här



Så julkrubban står där och väntar på att få sitt ljus tänt varje kväll när vi är hemma. För barnen är det en självklarhet att den finns där och det är jag så glad för!

Inga kommentarer: