fredag 29 maj 2009

hemma igen och på väg

Så är det färdigt och slut där i södern...intyget är i min hand och det är bara att vänta på att dagen för prästvigningen ska komma!
För att fördriva tiden tar vi oss till storstan i morgon för att följa vännen som vigs redan på söndag. det ska bli sååååå maffigt att se henne där vid altaret!

Vi drar redan i morgon för att hinna med att träffa lunkentuss och hennes pojkvän. Tillsammans tänkte vi oss ett antal grova skratt innan det blir kväll.
Tror mionsann att maken o jag behöver lite tid ihop utan barn just nu.
Och tid med barn blir det nästa vecka då Legoland väntar på vårt besök!
Mycket blir det men det kan det vara värt frö att skingra sina tankar en smula!

Nu packning!

söndag 24 maj 2009

avsked och ny början

nu är det dags att packa för sista veckan i södern.......
skönt och trist.
Men ett sammanhängande liv kan ju aldrig vara fel, inte två veckor i en som det varit sen i september, men heller inget häng över kaffe eller ett glas vin som studentlivet kan innebära.
Men måste jag välja väljer jag klart knattefotboll och föräldramöten framför att vara borta från familjen så mycket.
Så denna vecka får bli mitt hejdå till studentlivet, till pastis, till vännerna, eller kanske snarare på återseende till vissa av sakerna, men aldrig på samma sätt igen.....

silverfiskar...


vi är några som tycker om fiskar som kristen symbol......
Bland annat några av vännerna som jag läst på teologen med. Nu har vi köpt alldeles egna silverfiskar, inte såna man har bland dammråttorna utan sådana man kan hänga runt halsen och de är sååååå fina bara måste visa

spindelmannentårta igen,,,,

Nu var det så dags för nästa kalas och mamman fick snällt fixa sonens önskemål om en spindelmannentårta........tycker själv att de blev helt ok för att vara hemmagjorda och till ett 6-årskalas.
Grabbarna var impade i alla fall och det är väl cred nog.....







fredag 22 maj 2009

pannkakornas teologi?

att få steka pannkakor kan vara avslappnande!
Att bara stå där, röra lite i smeten, hälla i , vänta, vända, lägga upp.....
Det finns förvisso många saker som kan tänkas vara mer relaxande, men man får ta dte man ges möjlighet till!
Och nu var det just pannkakor som var den möjligheten, kan man kalla detta pannkakornas teologi måntro?
Kanske har detta att göra med att jag varit alldeles för lite mamma det sista året och plötsligt bara kan vara här, lyssna på barnen som leker och veta att jag snart kommer att ha det så de flesta dagarna...........

onsdag 20 maj 2009

sorgen att skiljas!

Så har den stora separationsångesten satt in......Dessa fantastiska människor som jag levt så nära sedan i september ska nu splittras över södra Sverige som maskrosfrön för vinden........Vem ska jag kasta käft med över fikat, vem ska jag skratta med åt de där sjuka skämten som ingen annan än ni förstår. Vem ska tala om för mig att min predikan inte riktigt är så bra som jag trodde eller att den är mycket bättre än jag faktiskt tror......
OCH vem ska jag ta tisdagsvin med......eller visst ja det hör ju hemma i södern!!!!
Jag har ju så klart lika fantastiska vänner omkring mig här i norr och här finns ju familjen och den nya församlingen....men jag kommer ändå sakna de där speciella samtalen som jag inte tror att jag kommer få med någon annan än er som delat detta år med mig! Ni är för alltid en del av mig tror jag!!!!! Jag kommer att sakna er så otroligt mycket!

Nu börjar en ny era av vuxenliv och ansvar och med det fantastiska uppdraget att vara präst.
Jag är rädd och jag längtar! Jag tackar Gud för kallelselen och litar på att guds kraft bär

måndag 18 maj 2009

Böcker att vilja läsa och titta på.....

Så många böcker att önska o läsa så lite tid............

Ett brustet halleluja av Tomas Sjödin

När träden avlövas ser man längre från vårt kök

Reservkraft

Den enklaste glädjen

Väder, vind & livets allvar; en brevväxling

Allvarligt talat, en bok om predikan Red: Hanna Stenström

När tillvaron rämnar av Per Harling

Postilla 49 kvinnor predikar

På vacklande grund av Paul Tillich

Stengrunden av Bo Giertz

Bibeltolkningens bakgator av Jesper Svartvik

Om Gud av Jonas Gardell

Om Jesus av Jonas Gardell

Efterföljelse av Dietrich Bonhoeffer

Till längtans försvar av Owe Wickström

Jesus och de första kristna av Runesson och Mitternacht

Luther som utmaning; om frihet och ansvar av Elisabeth Gerle

Tresaures old and new av Gail Ramshaw

Det sårbara livet av Fredrik Lindström

Astrid Lindgren och Kristendomen av Fischer -Nielsen

Förändringens värld.......

Nu har vi avslutat ännu en era
Fellinis har fått sitt sista besök för denna gång. Pizzan var lika delikat som vanligt.......det lilla extra var den strålande solen från Lundahimlen! Uteservering, en kall öl och så de goa vännerna...hur ska jag överleva?
Vi insåg dock att det är dags att gå vidare med våra liv. Vi förfärade oss nämligen över att bartendern från det ena stället plötsligt börjat arbeta på det andra!!!! hur kan detta ske!!!!! Vi som vet vem myntakillen eller felliniskillen är och nu byter de plats!!!!!
Ska man bara kunna ändra sådant utan vidare??????

söndag 17 maj 2009

Glädje och missunnsamhet

Livet fullkomligt rusar framåt och tur är väl det, men det fina vädret gör att bloggen blir lidande.......
Idag har jag lett en mässa tillsammans med min kyrkoherde och det var så kul.
Vi hade en fantastisk kör med som är super och det de sjöng, psalmerna, mina ord allt rann ihop till en fantastisk helhet. Underbara Mässa, snart får jag göra det varje söndag!
Idag har också mormor varit här. Det är så skönt och underbart att få ha sin mormor hos sig och närvarande när man är över trettio år. Hon njöt av att bara vara och vi fanns och försökte bekämpa maskrosorna som invaderat vår trädgård.
Vi har under helgen avlägsnat ca 2 skottkärror med maskrosor! Det är ett under att det finns något grönt alls kvar. Det var en näst intill löjlig syn att se allt detta på släpkärran , men nu är de borta hehehehe

Sen en liten fundering kring missunnsamhet. En äldre vän till oss som är släkt i släkten är med självklarhet inbjuden till prästvigningen.......dock är inte alla släktingarna på denna sida det, bara dem jag känner......kanske självklart för vissa, men inte för alla.....
Nu har släktingarna börjat tycka att det är hemskt att jag bjudit vännen, men inte hela släkten......HON är ju inte släkt så vad ska HON göra där när inte alla andra är bjudna???++Jag känner dem ju inte ens!De har tagit som strategi att inte hälsa på henne......men allvarligt, är det inte mig de borde straffa?????Men det är klart de känner ju inte mig så varför säga något då? Nu har det gått så långt så att vännen tvekar till att komma! Men som tur är ringde hon oss i dag och berättad vad som pågår. Hon SKA hit om jag så ska hämta henne själv! Så det så!

Hualigen för såna elaka människor......just nu försöker jag behärska mig från att säga dumma sker och tänka på att alla är vi Guds avbild och att förlåtelsen är större......Men innerst inne har jag lust att tala om för dem vad jag verkligen tycker!!!!

Så där ja då fick jag ur mig det!

tisdag 12 maj 2009

Möllan och Malena men inte samtidigt

Ytterligare en fantastisk kväll i södern, Möllan bjöd på uteservering, falafel och ett glas vin eller kanske två. Dessutom ingick trevligt sällskap, vilket ju inte var någon större skräll, hihihi
Innan vi kom dit inspekterade vi vännens lilla husaltare där Jesus för tillfället koncelebrerar med jungfru Maria. Dessutom en del inspirerade kitsch!
Vi avslutade med en fantastisk vandring genom Malmö!

Nu fulländas denna afton med att Malena Ernman går till final i eurovision song contest! Jag har älskat hennes låt från början till äldsta sonens förskräckelse!
Men hur som helst är det ju skönt att jag slipper planera något för lördagkväll nu, då den med stor självklarhet viks för detta fanatiska, hysteriska evenemang!

Ytterligare en pastisdag till ända! Och hemma har trappan blivit klar, livet är ändå ganska bra!

måndag 11 maj 2009

8 dagar kvar

nu är det bara åtta (8) dagar kvar här i södern.......
sen är det slut fix och färdigt med pastis och jag förväntas kunna klara mig själv!
Tur att jag har en missivförsamling en hemförsamling och en handledare...OCH en massa goa vänner att stötta mig på!

fredag 8 maj 2009

prästvigningen närmar sig

Argghhh nu börjar det bli nära och det är så många frågor och så lite svar. Både från mig själv och från många andra....och jag har inga svar!
Har ju liksom ingen direkt erfarenhet!
Allt ska planeras och klaffa och jag är någon annanstans i mina tankar, långt borta, hon vännen som är så sjuk och som jag så gärna skulle vilja ha nära mig nu, kunna ställa alla frågor till, kunna få svar av och lugn av......
Men nu vill inte livet så och det är bara att acceptera och vara tacksam för det jag fått istället för att gräma sig och sörja det man inte får.
Men det är mycket nu, kläder, mat dricka, presentfrågor, praktiska frågor, prästexamen, biskopsmiddag och jag vet inte allt. Helst skulle jag bara vilja meditera över prästlöftena just nu och fundera över vad det verkligen är jag kommer lova och hur jag på bästa sätt ska kunna leva upp till de löftena.
Det är nog det jag bör göra och strunta i allt det andra just nu. Det får ordna sig och det gör det......Att lägga i Guds händer.
Psalmen som kommer till mig..............Blott en dag ett ögonblick i sänder.....det är väl det som måste få råda just nu antar jag
Jag längtar så mycket och ändå skrämmer det mig.......
Birgittas ord får råda
"Visa mig Herre din väg, och gör mig villig att vandra den"

RENT i London

Jag är så grymt imponerad av Londons renhet! Väldigt lite skräp för att vara sååååå många människor på den lilla ytan! Såg knappt en fimp ens på gatan.
Vännen tappade en jordnöt på tunnelbanan och kände sig tvungen att ta upp den trots att den hamnat en bit bort.......Det var ju så rent ju! Skulle hon eller jag knappast ha gjort i svedala.
Undrar om inte alla svenskar borde ta sig en tur dit för lite uppfostring.

tisdag 5 maj 2009

London

Nu är det london!!!!
JAg har klarat flygresan och är här!
Underbart
idag blir det city och nån form av marknad....ska bli så spännande
JAg är så grymt tacksam över att ha hamnat i en så fantastisk klass som min!