måndag 22 december 2008

dagens julglädje

Tog med barnen på bio.....
En utmaning som faktiskt utföll till belåtenhet hos samtliga inblandade.
Tyvärr var filmen lite för lång för de minstas smak, men man kan inte få allt här i världen.
JAg som trodde att allt var klart inför julen bedrog mig kraftigt när än den ena än den andra saken trillar på. Usch
Dessutom måste visa saker inför kommande resa förberedas, vilket oxå tar sin tid.
Nåja livet är ju till för att levas, lika bra att känna att man gör det på riktigt!

fredag 19 december 2008

julglädje,

Idag har vi gett bort vår bästa julklapp tror jag
Jag och barnen har tillbringat dagen hos min mormor. Vi har lagat mat och bakat pepparkakor sådant hon inte fixar själv längre Det var jättemysigt även om jag blev lätt svettig emellanåt. Men nu luktar det både mat och pepparkakor hos henne och julklapparna är inslagna. Tror nog att mormor sover gott inatt. Hon skulle aldrig erkänna men det är klart att hon blir trött av tre aktiva killar runt sig.

Vi tog också en tur på stan för att införskaffa en julklapp. På vägen tog vi turen genom domkyrkan för att kolla krubban. Till barnens förtjusning fanns det två stycken, MEN det fattades ju ett jesusbarn ju. Jag försökte förklara att han ju faktiskt inte föds förrän på julnatten, men fick problem med detta när femåringen påpekade att jag ju faktiskt berättat att Jesus finns alltid precis där vi är......hm barn är för smarta ibland.

När vi kom hem väntade ett julkort från vännen som har cancer. De har varit otroligt smarta och skrivit ett brev till alla där de berättar om läget och tackade för alla förböner och omtanken som de fått till sig. På så sätt slipper de ju berätta allt tusen gånger!
Bönerna finns ju kvar och för er som vill; be gärna för min vän att livet ska få stanna kvar hos henne och att cancern ska försvinna ur hennes kropp!

Nu ska jag snart krypa ner i min egen säng och sova gott. Det är otroligt skönt att vara hemma igen och att slippa packa väskan på söndag!!!

onsdag 17 december 2008

jul i faggorna

Jag har kommit hem från södern, klarat mig genom ett jordskalv och skall INTE åka tåg på en månad! Allt detta känns fantastiskt skönt.
Julklapparna är klara , tomtarna är framme, barnen är förväntansfulla, granen klädd, julkorten skickade, det är dags att börja njuta av julen. JAG ÄLSKAR JUL! Och jag tänker ge mig själv och mina nära julefrid så långt jag kan styra det, det är det enda jag vill ha!!!!
På fredag ska barnen och jag ta en tur till mormor och laga mat o baka pepparkakor med henne så att hon också känner att det luktar lite jul. Det roliga är att det var T som absolut tyckte att vi skulle äta hos gammelmormor. Så då är det väl bara att lyda va!!!!

Jag hoppas också att mannen kan slappna av lite nu när vi är två ett par veckor. Han verkar ganska sliten efter den här hösten, och vem skulle inte vara det efter att ha varit ensam med tre grabbar varje vecka en hel lång, mörk höst?

Ja ja nu är det iallafall bara våren kvar, eller som vännen sa. Efter nyår är det nerför till prästvignignen! Jag hoppas att han har rätt!

Vad är då en människa?

Uppgift: Gör nåt på temat vad är då en människa?
Ok det är ju ingen liten fråga och jag har funderat och tänkt och nu SKA jag utmana mig själv, jag har faktiskt redan börjat. Jag skriver dikter, har jag aldrig gjort förut, men nån gång ska ju vara den första.
Egentligen är det inte själva dikterna som är grejen känner jag utan all den reflektion som man gör kring frågan när man skriver......mycket spännande, visste inte ens att jag kunde fundera och skriva så!
Fundera själv på frågan vad en människa är i en minut, det finns inte direkt något självklart svar.........Kolla på stan en stund och fundera på vad en människa är? Efter ett samtal med en vän, fundera på vad en människa är!

Spännande jag lovar!

söndag 14 december 2008

Det händer visst inte så mycket här numer......måste vara julstressen eller nåt....
Hm
Idag har jag varit med och jobbat på en underbar mässa. JAg hade en predikan som jag var sådär nöd med, men den fick helt enkelt vara. Efter mässan kom vännen fram och var verkligen nöjd. Det hade talat till honom. UNDERBART! HAn skulle aldrig säga något om han inte menar det. Hans ord betyder otroligt mycket!Skönt med bekräftelse ibland.
Mer positivt var att två andra vänner förgyllde mässan med sång som verkar vara av änglar, Jag är sååååå stolt att känna dem och att dessutom få sjunga med dessa två då och då!
Ännu mer positivt. Min mormor var med i kyrkan idag. Det var första gången hon var med på en mässa som jag ledde och det kändes så kul att ha henne där.
Sen åkte vi hem och klädde granen och åt middag. En bra dag!

nu är det sovdags så att jag orkar upp till tåget och den sista tidiga måndagen på länge.........

söndag 7 december 2008

julig juligare juligast






Så var då julen här på riktigt och man kan skörda frukterna av att ha indoktrinerat sina barn med julighet redan från början........änglaljus i köket och tomteland med pepparkakshus i vardagsrummet......Allt på äldste sonens begäran. Dessutom är krubban på plats. Till allt detta kommer en överdos av julmusik samt en eller annan glögg!

lördag 6 december 2008

jag är en icke-data nörd! så det så

Datorer och jag är verkligen inte polare. HAr nu försökt skriva ut foton ett antal gånger....men NEJ det funakr inte det är avhuggna huvuden och annat smått och gott. Varför är jag född till icke-datanörd?
Jag vill också kunna, men Gud ger oss tydligen olika gåvor och datakunskap är inte min!!!!
Men nu verkar det som jag lurat den usla maskinen en gång iallafall, kan man inte lösa problemet så får man gå runt det...typ som man sjunger i sången om tigerjakten!

ja ja man får ju vara glad för sin kreativitet då om jag nu inte kan lösa problemet på ett propert sätt!!!!

onsdag 3 december 2008

lägenhet, examen

idag har vi varit och tittat på den lägenhet som ska bli vår boplats under veckorna i vår, vännen och jag. Det var över förväntan och kommer att bli kanon. Skönt att ha något lite mer eget och inte så tydligt bo i någon annans hem.
Idag har jag oxå fått meddelanden från mina underbara lärare på universitetet att det sista i min examen är godkänt så nu är det bara pappret kvar!!!! Otroligt skönt och jag är sååååå tacksam mot mannen som verkligen sett till att detta kunnat ske så snabbt!!!!
Nu är det bara att ta tag i sista uppgiften för denna termin utöver projektarbetet som avslutar terminen........
Sen njuta av julefrid