tisdag 27 april 2010

Berlinresa

Har upptäckt Berlin tillsammans med ett gäng konfirmander.
Ibland ska man ha tur och det hade vi verkligen. Solen har strålat på oss.
Lördagen bjöd på rundtur i staden samt ett besök på Svenska Kyrkan I Berlin. Ungdomarna var lagom pigga på informationen men uppskattade kanelbullarna desto mer. Undertecknad blev dock ännu mer sugen på en tjänst i utlandskyrkan..... Vi firade sedan en mysig nära mässa i Victoriaförsamlingens kyrksal! Bland annat med psalmönskemål mitt i allt. Underbart!
Eftermiddagen bar med sig match på Olympiastadion! Hertha Berlin vs FC schalke . Vilken stämning, 61902 personer delade denna fantastiska upplevelse



Efter det var det lite mat och sen upp i Riksdagshuset! Där ser man ut över hela Berlin underbart vackert!
Sen tillbaks till Hotellet, en sväng till Mcdonalds för att ladda energi inför nattens sömn.......
Ytterligare en grupp var på hotellet och en av deras konfirmander blev sjuk och fick åka ambulans. De hade ingen tysktalade med sig så det blev att agera tolk..... Tack och lov sitter tyskan kvar. Så vi fick oss ett par olika sjukhus och ambulanstur i 150 knyck.... spännande!? Kom iallafall tillbaka till sängen vid 04.30 efter en skräcktur med taxi tack Gode Gud att jag kom helt tillbaks!

Söndagen innehöll ett besök i Sachsenhausen. Där väcktes många tankar och känslor hos både vuxna och ungdomar!
Efter mat och ett besök på Story of Berlin, ett interaktivt museeum, var det dags att sätta sig i bussen för att påbörja den låååånga vägen hem. Men det livades upp av diverse allsång , sing-a-long Mama Mia!!!!

Inga kommentarer: