måndag 21 januari 2013

Vardaslyx i köket!

Italiensk mycket enkel mat! Tagliateller med rökt lax, ruccolasallad, basilika, pressad citron och MYCKET parmesan! Det är vardagslyx om jag får tycka till!

Fotbollstårta igen!

Så var det dags igen. Mamma jag vill ha fotbollstårta! Detta önskemål kom kvällen före den stora dagen. I lilla byhålan får man inte tag i så mycket specialgrejor kan jag lova. Så vad har vi i gömmorna? Ja detta är resultatet av sen anmälan och rlativt tomma skåp, men nog är det en fotbollstårta alltid....

söndag 20 januari 2013

Vasaloppet here I come!

Nu är det väldigt snart dags för Vasaloppet ! Bara en dryg månad kvar. Mycket av min fritid spenderas därför så här.
I skidspår, påväg till skidspår, eller funderandes på skidor av något slag. I brist på snö var det i början av säsongen många bilmil innan man kunde åka men då var jag tacksam för  Vretaslingans konstsnö
Utan den vet jag inte hur detta skulle sluta. Nu känns det lite tryggare, med snart 30 mil i benen börjar tekniken också så smått krypa sig på. Och mina skidor börjar bli min kompis.

Till och med lite mörkerkörning har jag testat och det var också helt ok. Vallningen går det väl så där med, men jag har iallafall försökt själv och det är jag stolt över. Just nu är målet minst 40 km i veckan fram till loppet  det bör göra dryga 40 mil i benen jag ber för att det ska räcka!


Det svåraste just nu är att äta. Hur ska man få i sig så mycket. Mina normalportioner är typ hälften av vad jag behöver just nu och det är en verklig utmaning att få i sig, går så där..... men jag tränar även på detta!
För ca 1 månad sedan jublade jag över att ha klarat en mil, nu åker jag relativt obehindrat två mil! MYCKET MYCKET STOLT!!!!!!



Ungdomsidrott när den är som bäst

Idag har grabbarna spelar knattecup i innebandy! Det var fanatiskt att se deras glädje och kämpaglöd. Att ligga under med 4-0 men ändå vinna med 7-5 det är moral det! Glädje vid varje mål är underbar att se. Inget gnäll på domare, med- eller motspelare! I like! Heja grabbar håll i så!

Att byta arbetsplats


Den 6 januari avtackades jag i mina församlingar. Avtackning fr att gå vidare till tjänst i annat pastorat. Det var otroligt känslofyllt för min del. Jag har verkligen älskat mina församlingar under de år jag varit där. Gudstjänsten var en mässa där vi sjöng julens sånger och där flera av pastoratets körer medverkade. Vi var många i kyrkan och vi firade en fantastisk mässa tillsammans.
Tårar rann på mina kinder vid många tillfällen. När jag gick med brödet runt altarringen sjöng kören de ord som leder mig i livet; "Du omsluter mig på alla sidor" då brast alla tårfördämningar och jag tror det rann en liter tårar. Att möta dessa människors blickar, att få dela Kristi kropp till dem var så stort i den stunden. Det slog mig också att det kanske var sista gången jag mötte en del av dessa blickar.
När mässan avslutats följde en form av officiell avtackning. Med fantastiska ord och gåvor från förtroendevalda och frikyrkovänner. Jag är så tacksam och uppfylld av dessa ord och om en bråkdel är sanna så betyder det att jag med Guds hjälp fått göra skillnad under min tid i bland dem.
Men så kom det bästa; konfirmandernas överraskning! De hade övat in en låt som de ville spela för mig! De vet ju att jag gillar hårdrock så de valde Rock you like a hurricane! Det var drag vill jag lova, trummor, elgura, elbas, annan gitarr och sång på det! Kära älskade konfirmander ni är bäst och vet vad jag verkligen behöver! För dig som vill lyssna på originalet varsågod att klicka: Rock you like a hurricane .
Så följde ett kyrkkaffe med mingel. Det var fantastiskt att träffa alla dessa människor, men samtidigt  så sorgligt . Jag är så tacksam för möten, samtal och all den kärlek jag fått. När jag kom hem och öppnade paketen rördes mitt hjära också av alla genomtänkte gåvor! Såg ut som jag fyllt 50 hävdade en vän.... men det är en bit kvar.....


Nu går jag mot nya utmaningar........................... tacksam i hjärtat men ändå säker på att jag går rätt.

Så mycket som inte blir av.....

Här om dagen påpekade en vän att jag inte gör så många inlägg här längre....mycket uppmärksamt av honom för övrigt! Inte nog med att han uppmärksammat detta, har har ju dessutom rätt. Jag har otroligt många blogginlägg på G i mitt huvud, men där är det ju svårt för andra att läsa dem. '
Livet har så att säga varit fullt på sistone. Inte ett enda litet blogginlägg har det funnits tid för. Livet var fyllt av arbete, träning, barn, utbildning, vänner och familj. Inte så illa faktiskt. Nu hoppas jag dock kunna fylla i även med bloggning.