onsdag 27 april 2011

Humorpåsk

Reverendfun levererar med påsktema!



ett gott möte

Igår kväll mötte jag och ytterligare ett antal personer vår biskop runt ett bord och i ett gott samtal. Jag är tacksam för biskopens intresse för det som faktiskt är vår gemensamma verklighet även om vi inte vill att verkligheten ska se ut så som den faktiskt gör.
Även om vi blundar och håller för öronen så försvinner inte verkligheten, den verklighet som vi faktiskt måste förhålla oss till och påverka. Att bara luta sig tillbaka och förhålla sig gör mig så otroligt frustrerad så jag skulle kunna explodera. Samtidigt är det så ytterligt svårt att våga stå upp för det man tror på och är övertygad om när mörka krafter är i omlopp och beredda att ta till vilka metoder som helst för att tysta de som har andra åsikter än de själva.
Personangrepp av det grövre slaget och raljerande över vad andra människor tycker, tänker och yttrar är väl bara light-varianten av vad som förekommer.
Hur som helst så tror jag att vi alla när vi ser och upplever saker som känns fel och som vi anser kränker eller förminskar våra medmänniskor måste kämpa för att våga säga NEJ. Och att vi, när någon väl säger nej, ställer oss bredvid och ger vårt stöd till den personen.
Jag hur som helst hade vi igår ett gott samtal och jag är tacksam över att ha en biskop som lyssnar och försöker förstå och möjligen och funderar över hur vi alla tillsammans ska gå vidare med detta....

Påsk hemma

Vi har haft en underbar påsk, en del jobb, men också mysigt besök av Ärtan och hans föräldrar. Jag har väl aldrig varit en bebistjej så där, men nu när mina egna barn har växt till sig så är det faktiskt så att det är ganska mysigt med en liten kille att gulla med. Dessutom skötte sig Ärtan och sov gott och skrek inte på nätterna!
Vi något äldre har njutit av god mat och varandras sällskap. Grillen kom fram en sväng och det är ju aldrig fel! De mellanstora har lekt och lekt och lekt. Underbart med trädgården full av ungar!
Ärtans föräldrar hade med sig en påskkorg, med choklad, godis, kakor, och diverse påskpimpade flaskor. Korgen kan få blivande prostinnan att genast vilja ge sig ut på picknick, I LIKE!!!!









På påskpysslet i min hemförsamling tillverkade jag följande lilla klenod som var rekvisita i påskdagens predikan

Något mörk bild, men detta är "påskträdet" som pryder vårt vardagsrum.


På annandagen fick jag äntligen möjligheten att sjunga med de fantastiska vännerna i den kör som jag varit med i sen 1996 (japp jag är gammal). Vi har sjungit mycket tillsammans genom åren men har nu ett par år haft lite lågsäsong kan man säga. Så fick vi ialla fall till det på annandagen i en påskkonsert! underbart!!!! Visst hörs det att det är lite ringrostigt, men vad gör väl det, det är så kul att sjunga ihop igen!
Så gick en påsk från våra liv och vi gick med den!

måndag 25 april 2011

Geocaching, sådär ja!

Då är vi fast då eller.....
I påskhelgen har vi låtit oss ledas in i beroende, kanske möjligen, vi får väl se. Vi har tillsammans med Lunkentussen och Agipman och Agipson varit på skattjakt!
Vi tog 4 cacher på kort tid och barnen vibrerar efter fler.......
Detta ledde till att vi nu har ett eget geocachkonto samt att vi har en utgift på en GPS-klocka framför oss!

Men vad gör väl det när barnen tycker att det är jättekul och familjen på så sätt får ett gemensamt intresse. Det skadar heller inte att ha något att göra på vägen upp till Haparanda dit vi ska bila i sommar!