torsdag 27 januari 2011

och så var det de där tårtorna igen, Bilbanetårta

Varje år har jag med enkla medel tillverkat tårtor efter gossarnas önskemål. Det har väl skett med varierande framgång, men de har varit nöjda. I år var både energi och inspiration ganska låga. Önskemålet var en bilbana. Det blev en Åtta och tvillingarnas tårtor sitter för första gången ihop......
Detta är tillverkat med vad huset hade i gömmorna och med de föruaättningarna får man nog vara nöjd.......



Tulpaner!!!

Det är alltid lika fantastiskt med tulpaner.
Denna underbara bukett fick vi av vänner för någon vecka sedan. Det känns som att våren bor på köksbordet trots att det är -10 och en massa snö ute!
Mer tulpaner till folket!

missunnsamthet

Idag har jag verkligen mött missunnsamhet!
Jag blir så trött när människor vägrar att tycka att något nytt är bra bara för att de inte själva kommit med förslaget.I detta fall har väldigt svårt att acceptera att några i arbetslaget vill lägga en aktivitet en lördag då de redan är i tjänst bägge två. SÅ för att dessa båda ska tvingas att jobba en extra lördag så sätter man käppar i hjulet vilket nu har resulterat i att detta egentligen väldigt goda projekt inte alls kommer att bli av!
Som sagt trött blir jag, och att detta inte blir av kommer i nästa steg att drabba våra församlingsbor......Ahhhhhhhhhhhhhhhh
Mwn det är väl bara att bita ihop och ta nya tag. Och hoppas på att människor ändrar sig och att Guds ande hjälper oss alla till klarsyn!
Men i väntan på detta så ber jag som så många före mig: Gud ge mig styrka!

måndag 24 januari 2011

Ekumenik

Igår avslutades den ekumeniska böneveckan.
Jag hade den stora förmånen att få leda den avslutande mässan i en av våra kyrkor.
Det blev fantastiskt, vi delade alla, trots lite olika nattvardssyn bröd och vin i glädje och gemenskap.
Det som slog mig var hur tydliga våra fördomar gentemot varandra faktiskt är. Vi respekterar varandra så att det nästan blir löjligt......

Fördom 1: I svenska kyrkan sitter man tyst och stilla och applåderar absolut inte!

Fördom 2
: I pingstkyrkan talar alla i tungor och det är alltid värsta draget

Fördom 3: I svenska kyrkan är det ALLTID alkoholvin till nattvarden

Fördom 4: INGA medlemmar av frikyrkan vill tar emot alkoholhaltigt vin vid nattvarden

Fördom 5
: I frikyrkorna är det generellt mer fritt och man kan ropa halleluja när man vill och känner att det vill ut!

Jag skulle kunna fortsätta denna lista länge, men jag tror att det är tydligt hur dumt det är. Det visade sig att den som hade svårast att sitta stilla och till slut ställde sig upp under psalm 89 "Se jag vill bära ditt budskap herre" var den svenskkyrkliga prästen!
Efter fantastiska musikinslag vågade ingen, kanske av respekt för kyrkorummet, applådera förrän prästen uppmanade till det.
Inte ett enda hallelujarop kom över någons läppar, trots att majoriteten av gudstjänstbesökarna kom från olika frikyrkoförsamlingar. Inte heller något tungotal visade sig.
Vid kommunionen kom det människor från alla församlingar till alla tre stationerna oavsett om vinet innehöll alkohol eller inte.

Så vad blir då kontentan av detta? Att vi alla avstår från att vara oss själva när vi möts i ekumeniska sammanhang? Att inga av dessa fördomar, som jag inte tror att jag är ensam om, stämmer?
Jag tror tyvärr att det är så att vi alla lägger lite band på oss när vi möts över samfundsgränserna. Till viss del är detta kanske positivt,men jag tror att det mer är synd att det blir så. Vi behöver alla lära oss av varandra och se att det finns olika uttryck för att tillbe och lovsjunga den Gud som vi alla tror på.

Så fram för mer mod att vara sig själv i Ekumeniska sammanhang!

onsdag 12 januari 2011

6 år

För sex år sedan kom förändrades livet alldeles drastiskt. Människor talar om att livet förändras när de får barn, men jag tyckte att det fortsatte ganska normalt med första barnet,,,,, Där emot den här dagen för 6 år sedan hände det grejor! Då kom våra tvillingar till världen exakt 1 år och 10 månader efter att första barnet fötts. DÅ förändrades saker och ting.....
Kommer inte ihåg så mycket av den första tiden, mer än blöjor och matning av barn....
Men så här efteråt fattar jag inte var tiden tagit vägen. Nu har jag ett barn som kan läsa och två som ska börja 6-års till hösten! 3 Underbara killar med helt olika personlighet och stil!
Men vad som har hänt sen de föddes! Vi har gift oss, byggt ett hus, jag har pluggat och blivit prästvigd, maken har blivit whiskynörd och livet rusar på..........

För sex år sedan låg jag på BB,storebror var hemma, tvillingarna var på Neonatal, jag kände mig så ensam och snuvad på det goda. Jag hade precis blivit 3-barnsmamma, men inget barn var hos mig....

i morse var det en som vaknade som en spiralfjäder och låg hos mig i sängen och väntade på presenter, en sov som en lite gris och storebror studsade upp för att få ge bort sina inköp!

Alla tre var precis där jag var................ Älskade ungar!

jullov?

Som ni säkert förstår är jullov inte aktuellt i mitt yrke, men skolan tar inte hänsyn till detta så barnen är ju trots allt ledig, vilket var mycket välbehövligt. Vi upptäckte dessutom i oktober att det finns en massa föräldradagar av den sorten som man kan leva på kvar att ta ut för äldsta sonen och använder man dem inte före de slutar ettan så brinner de obönhörligen inne! Så maken fick också jullov!

Mellan arbetspassen har vi dock hunnit med pulka skridskor, uno, lego och så har vi invigt våra barn i o´learys välsignade värld!!!! Gissa om våra sportnördar till barn var nöjda när de insåg att det fanns tv-apparater i alla riktningar och alla visade SPORT!

Detta ledde till två besök på en vecka! HUA , men hur ofta gör vi såna saker....? Det var värt saken och barnens mat kostade inte mer än ett Mc donaldsmål! Tyvärr var mammans och pappans mat något dyrare än snabbmat!

Ett av besöken kom till av att mamman ville ta en liten snabbtitt på ESPRIT´S rea....denna lilla titt tog ca 1 timma och kostade 1500 kronor, värt varenda krona! En stor kasse kläder fick jag med mig!

Vi Eller kanske snarare jag, har oxå byggt en väldans massa LEGO, är det inte en fantastisk uppfinning så säg!

Nu är vardagen här igen, men det är inte så dumt det heller!